Couperose behandelen met VPL

Wat is couperose?

Couperose is een huidprobleem dat gewoonlijk opduikt naargelang iemand veroudert. Het is herkenbaar als gesprongen adertjes in de huid, die sterk kunnen variëren qua dikte. Couperose is een aandoening waarbij de bloedvaten verzwakken en zich gaan uitzetten. Het wijst op een gevolg van zonneschade, maar vaak ook op een te kort aan vit.C en Omega 3. Iemand die couperose wenst te vermijden moet dus niet alleen de zon vermijden, maar ook diens voedingspatroon aanvullen met vit.-(C) – complex en Omega -3 suppletie.

Zijn er voorzorgsmaatregelen nodig ?

Het is zeer belangrijk dat de huid niet zongebruind is voor en tijdens de behandelingen met de VPL. Anders zal het licht door het pigment van de huid geabsorbeerd worden, waardoor de behandeling onaangenaam wordt en veel minder effectief. Tevens ontstaat dan de kans op bijwerkingen. Het is aan te raden een zonnecrème met hoge beschermingsfactor te gebruiken tot enkele weken na de behandeling.

Is de behandeling pijnlijk ?

De behandeling is niet pijnlijk, meestal wordt niet meer dan een lichte prikkeling gevoeld, gevolgd door een warmtegevoel dat enkele minuten aanhoudt.

Wat mag je na de behandeling verwachten ?

Eerst worden de gesprongen bloedvaatjes donkerder. Dit betekent dat de vaatwanden door de hittewerking gaan samenplakken zijn en worden dan in de komende weken met het natuurlijke afval-afvoersysteem van de huid afgevoerd. Indien 1 week na de behandeling de behandelde zone niet donkerder geworden zou zijn, wordt de behandeling herhaald met iets sterkere instelling.

Wat moet men vermijden !

 • Wrijving :
  • we gaan de behandelde huidzone héél zachtjes behandelen
  • geen harde douchestralen
  • geen ruwe washandjes
  • niet wrijven…
 • Warmte : dus geen warme douche, sauna…
 • Andere bloedsomloop-stimulatie zoals sport, stress, vliegen…

Frequentie van de behandelingen :

Om de 4 weken moet de behandeling herhaald worden

© 2015 - Instituut Dominique. Alle rechten voorbehouden. | Designed by Cre@ctiv