Hydrateren: zo belangrijk om veroudering tegen te gaan

Een goede hydratatie is zo belangrijk

Het vochtgehalte van je huid op peil houden, zo ondersteun je ook haar metabolisme , help je zo om goed te ‘werken’ en verbeter je de zuurstofvoer naar de cellen. Zuurstof is de brandstof voor de aanmaak van collageen. Daarnaast speelt hydratatie een cruciale rol in de werking van anti-agingstoffen.  Zonder vocht kan je huid niet functioneren. Heel belangrijk om vochtinbrengende crèmes en serums te gebruiken.

Hoe beter de huid gehydrateerd

Hoe meer ze openstaat voor regenererende en verstevigende werkstoffen. Je moet de problemen in de juiste volgorde aanpakken altijd starten met de vochttekorten aan te pakken. Na een vochtinbrengende behandeling oogt de huid al frisser en strakker. Zelfs na de eerste sessie zal ze stralen!

Mijn huid is uitgedroogd vind je niet?    

90% van de vrouwen ouder dan 24 jaar zou reeds met een gebrek aan vocht te kampen hebben. De snikhete zomer heeft ons veel doen zweten . # 5 tekens die er niet om liegen :
  • vale teint
  • trekkerige huid en fijne lijntjes
  • voelt ruw aan
  • uitslag en schilferig
  • minder elastisch

Wat is dat eigenlijk de huid hydrateren?

Hydrateren is de waterreserves van de huid op peil houden dmv hydraterende behandelingen in schoonheidssalon. Hydraterende serums , dag en nachtcrèmes en oogcrèmes thuis te gebruiken. Ook voedingssuppletie kan een meerwaarde betekenen voor de huid. Wanneer de huid haar vocht niet meer verliest wordt de huid geleidelijk weer zachter en soepeler en begint ze er voller en strakker uit te zien.