De basis voor een mooie huid

Wat is een goede huidverzorging?

Goede huidverzorging laat de beschermende functie van je huid intact. Milde producten zijn een voorwaarde voor een gezonde en stralende huid. Ingrediënten moeten ook iets extra’s doen voor je huid. Anti-oxidanten, vochtbinders, kalmerende stoffen en ontstekingsremmers maken je huid mooier dan ze ooit is geweest. Daar profiteer je nu van, maar ook in de toekomst. Je huid blijft langer jong.

Het begint bij een goede reiniging 

Het is niet alleen belangrijk om ’s avonds alle restjes vuil, talg, zweet, dode huidcellen en make-up goed te verwijderen voordat de nachtverzorging wordt aangebracht. Tijdens de slaap vinden er allerlei herstellende processen in de huid plaats. Hierbij komen afvalstoffen vrij die via de poriën worden afgevoerd. Daarom is het ook ‘s ochtends belangrijk de huid goed te reinigen. Het aanbrengen van serums of (dag-/nacht)crèmes op een niet goed gereinigde huid is dan ook eigenlijk verloren moeite: de huid is dan niet in staat de werkzame stoffen uit deze producten op te nemen.

Het zes-stappenplan voor een mooie gezonde huid:

  1. De cleanser Hiermee reinig je je gezicht. Dat is voor iedereen dagelijks een must, welk huidtype je ook hebt. In de loop van de dag en de nacht stapelen zich talg en dode huidcellen op. Ook rook, stof en luchtvervuiling laten hun sporen achter op je huid. Als je dit laat zitten, zal je huid er dof en onregelmatig gaan uitzien en heb je meer kans om puistje en rimpels te krijgen.
  2. De toner Dit dient om je gezicht op te frissen na het reinigen, maar het kan nog veel meer. Een goede toner bevat ook stoffen die je huid kalmeren en beschermen.
  3. De foamer Ook hier heb je misschien nog nooit van gehoord. Dit product haalt dagelijks het laagje dode huidcellen van je gezicht, waardoor je huid frisser, egaler en stralender wordt. Je zult het resultaat al binnen enkele weken gaan zien. Goede foamers zijn glycolzuur (voor de droge, door de zon beschadigde en wat oudere huid) en salicylzuur (voor de vette en gevoelige huid).
  4. De moisturizer De moisturizer of crème. Lijntjes en rimpeltjes vallen minder op als je huid beter vocht kan vasthouden. Een goede moisturizer bevat stoffen die de beschermende functie van de huid herstellen, irritatie verhelpen en de komst van nieuwe rimpels vertragen.
  5. De nachtcrème Het belangrijkste doel van een nachtcrème is de hydratie en stimulatie van de huid. De nachtcrème beschermt de veerkracht van het huidweefsel door het ondersteunen van de productie van elastine en collageen. Onze huidcellen vernieuwen s ‘nachts en juist op dat moment kunnen nachtcrèmes de vernieuwing ondersteunen. Een nachtcrème heeft hiermee tevens een anti-rimpel effect.
  6. De suncare Zonnecrème. De zon is de grootste vijand van de huid en de nummer één veroorzaker van rimpels en ouderdomsverschijnselen. Als afsluiting van je dagelijkse verzorgingsritueel is het smeren met een zonnefilter van SPF 50 daarom een “absolute must”. Zomer en winter. Wie hier jong mee begint, houdt gegarandeerd een egale en vrijwel rimpelloze huid tot op hoge leeftijd. En je verlaagt het risico op huidkanker.
Meer informatie of tips nodig? Contacteer ons gerust.