Weet jij hoe permanente ontharing werkt?

Voor de permanente ontharing maken we eerst een intake.  We overlopen hoe de behandeling werkt en of u in aanmerking komt.  We bespreken eveneens hoeveel sessies u waarschijnlijk nodig zult hebben en wat de behandeling u ongeveer zal kosten.  

Wanneer kan je het best starten met permanente ontharing?

In principe kan je het hele jaar door starten met permanente ontharing.  Je moet er alleen rekening mee houden dat de te behandelende zones voor, tijdens en na elke behandelsessie zoveel mogelijk uit de directe zon moet blijven.  Zes weken voor en twee weken na de behandeling ga je dus best niet liggen zonnen.  Twee weken na de behandeling mag je voorzichtig weer met een gerust hart aan je kleurtje werken.  

Kunnen ingegroeide haren behandeld worden met permanente ontharing?

Ja ingegroeide haren kunnen heel goed behandeld worden met de VPL ENERGIST. Maar goed ook, want ingegroeide haren zijn erg vervelend.  Ze zorgen voor bultjes op het huidoppervlak en kunnen irriteren wanneer er een ontsteking ontstaat.  Ze ontstaan vaak door het scheren met een bot scheermesje, als je te weinig scrubt of wanneer je tegen de haargroei in scheert. Je kunt ze dus proberen te voorkomen, maar dan spendeer je veel geld aan nieuwe scheermesjes, sta je langer onder de douche en loop je rond met stoppels.  Er is ook een andere definitieve manier om ingegroeide haren te voorkomen: permanente ontharing met de VPL Energist  

Mag ik tussen de permanente ontharingsbehandelingen mijn haren scheren of harsen?

Tussen de behandelingen door kunt u altijd de haren scheren of knippen.  Wij raden af om de haren te harsen/waxen of epileren omdat dit een nadelig effect heeft op het resultaat.  

Ik heb rood haar, zal permanente ontharing bij mij werken?

Er wordt een puls door het haartje gestuurd, en het pigment geleidt de hitte naar de haarwortel, die zo vernietigd wordt.  In rood haar is van nature zeer weinig pigment aanwezig.  Permanente ontharing is dus niet altijd even succesvol.

Kunnen witte of grijze haren behandeld worden?

Deze kunnen niet behandeld worden.

Kunnen haren ook behandeld worden op een tatoeage?

Dit kan niet want dan beschadigen we de tatoeage.

Medicijngebruik?

Bij eventueel medicijngebruik moet je opletten. Sommige medicijnen waaronder antibiotica kunnen een overgevoeligheid voor licht veroorzaken. Wij kunnen je adviseren wat kan en niet kan.

Oksels zonder stoppels?

In de zomer is het vaak een dagelijkse klus het verwijderen van je okselhaar . Het definitief ontharen heeft een groot voordeel, je zweet en ruikt er minder door. De oksels kunnen het hele jaar door behandeld worden omdat dit deel van het lichaam niet in de zon komt.

Wat kan je verwachten van de behandelingen?

Na 1 ste behandeling heb je namelijk enige tijd geen haargroei en 30% van je haartjes zijn verwijderd vanaf eerste keer. Daarnaast wordt het haar steeds minder en minder , lichter maar ook zachter waardoor het scheren veel gemakkelijker zal gaan. Wat je overhoud is een mooie gladde en zachte huid.