Zelfbruiner & bruinen zonder zon

Help was jij al klaar voor het prachtige weer? Tijd voor een zelfbruiner. Zowel mannen als vrouwen bruinen hun gezicht en lichaam met een zelfbruinende crème, lotion of mousse. Wees de zelfverzekerde man of vrouw die je wenst te zijn en straal een gezonde gloed uit. Hoe krijg je het beste resultaat en waar moet je op letten. Hier enkele tips en weetjes:

Zelfbruiner maakt het leven makkelijker

Wat leven we toch in een mooie tijd . Na een paar uur later zijn we egaal bruin. Zonder de schadelijke effecten van de zon of zonnebank. Zelfbruiners zijn ontzettend populair , het is makkelijk, veilig, mooi, snel en bovendien niet duur. En binnen een uur heb je een mooi bruin kleurtje.  

Hoe werken zelfbruiners?

Er zit een lichte dosis actieve zelfbruiner die geleidelijk zorgt voor een gelijkmatige kleur. Hierdoor krijgt je huid een natuurlijke, zomerse teint. De bruinende stof heet dihydroxyaceton(DHA). Dit is een kunstmatig suiker die de bovenste laag verkleurt.  

Zijn zelfbruiners veilig en gezond?

Een gigantisch voordeel van zelfbruiners is de veiligheid. DHA is niet schadelijk voor de huid. Zonnebaden daarentegen , is zeer schadelijk voor de onbeschermde huid. Het veroudert de huid snel.  

Hoe te gebruiken?

1 Scrub de huid.

Dode huidcellen worden verwijderd en je huid wordt lekker glad. Zeker goed scrubben op ruwe plekken zoals elleboog, knieen

2 Breng bodylotion aan.

Zo krijg je een mooi gehydrateerde huid en op die manier voorkom je vlekken.  Laat even intrekken

3 Breng de zelfbruinende mousse aan.

Breng de mousse aan met de bijgesloten handschoen en laat de mousse 10 min drogen voordat je je weer aankleedt Tevreden met de kleur ? indien je nog wat donkerder wil kleur herhalen.  

Hoe lang duurt het voordat de kleur weer verdwijnt?

Dat ligt eigenlijk helemaal aan je huid, des te sneller de huidcellen loslaten des te sneller zal de bruine kleur verdwijnen. Wil je sneller van de kleur af dan moet je goed scrubben. Normaal blijft de kleur een week, waarbij het langzaam lichter wordt.  

Kan je zelfbruiner bij elk huidtype gebruiken?

Ja, in principe wel, maar als je echt gevoelig bent moet je wel even testen hoe je huid reageert.  

Kan ik met mijn spierwitte huid een zelfbruiner gebruiken?

Ja, dat kan maar begin met een zelfbruiner met je bodylotion te mengen zodat het subtiel wordt aangebracht.